Marvel Avengers Campus in Parijs eerder open voor jaarpashouders

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van woensdag 15 juni 2022.

Nieuws uit de parken

 • Voor wie het zich kan veroorloven: Disney biedt een reis aan waarin je alle 12 parken bezoekt met een privéjet. De kosten zijn 109.995 dollar per persoon. Tijdens Disney Parks Around the World: A Private Jet Adventure bezoek je naast de parken ook bijzondere bestemmingen zoals de Taj Mahal, de Piramiden van Gizeh en de Eiffeltoren. En ook de Lucasfilm Campus en de Disney Studios. De reis duurt 24 dagen en er zijn 75 plekken beschikbaar.
Disneyland Parijs
 • Jaarpashouders van Disneyland Parijs opgelet: voor de opening van Avengers Campus zijn er weer previews voor jullie! Op 16 juli mogen de Infinity Pass houders naar binnen, op 17, 18 en 19 juli kunnen ook de Magic Plus Pass houders naar binnen. Wel van te voren reserveren: dat kan vanaf 30 juni in het AP-portal.
 • Een paar mitsen en maren (via Nick) voor het bezoek aan die previews: Je hoeft geen reservering te maken om het Studios Park binnen te komen, je kunt maar één reservering maken per AP-houder, je kunt niet opnieuw naar binnen als je er uit bent en iedere AP-houder moet zijn eigen reservering hebben. Privilege tickets gelden niet.
 • Via WDW News Today zijn de eerste echte beelden opgedoken van de Iron Man animatronic in Avengers Assemble: Flight Force. Als je nog niet gespoild wil worden moet je zeker hier niet klikken.
 • Er komt weer een Mobile Order spot bij in het Disneyland Park in Parijs: Ook in Hakuna Matata kun je nu met de app bestellen, net als dat nu al in Casey’s Corner en Hyperion kan (via Roy).
 • De nieuwe ballon van PanoraMagique is alweer gevuld. Dit nieuwe exemplaar is blauw met wit en de karakters Buzz Lightyear, Jasmine en Aladdin, Tinker Bell en Dumbo zijn afgebeeld.
 • Planet Hollywood in Parijs zal op 7 januari 2023 permanent de deuren sluiten. In de plaats komt een nieuw restaurant als onderdeel van de vernieuwing van Disney Village.
 • Er verdwijnen niet alleen eetgelegenheden in het resort in Parijs, maar er komen er ook bij: Rocket Café in Discoveryland opent weer na een sluiting van ruim vier jaar. Omdat het kraampje vlak naast de Hyperspace Mountain ligt, zal het menu Star Wars gerelateerd zijn. Er zijn onder meer een Darth Vader wafel en een shortbread in de vorm van een Mandalorian helm te verkrijgen.
Andere parken
 • De verlichting van TRON Lightcycle Run is voor het eerst vertoond. Via Instagram heeft Walt Disney Imagineering een aantal foto’s gedeeld, maar er zijn ook al beelden vanuit het park gemaakt.

Bioscoop en Disney+

 • Op 28 juni verschijnt het tweede seizoen van Only Murders in the Building op Disney+. Bekijk hieronder een nieuwe trailer van de serie met Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez.
 • Tijdens Disney+ Day vorig jaar werd de serie The Spiderwick Chronicles aangekondigd. De opnames gaan volgens The DisInsider in september van start en zullen tot het einde van januari 2023 duren. Men verwacht dat de cast tijdens de D23 Expo bekendgemaakt zal worden.
 • Veel Disney fans zullen wellicht voor de Engels gesproken versie van Lightyear gaan, maar er is uiteraard ook een Nederlands gesproken versie. Daarin hoor je onder anderen de stemmen van Matteo van der Grijn, Willie Wartaal en Mark Rietman.
 • Nico Santos heeft een rol in Guardians of the Galaxy Vol. 3. De acteur is bij het grote publiek bekend van zijn rollen in de film Crazy Rich Asians en de serie Superstore.
 • En er is meer Marvel nieuws: Een hardnekkig gerucht is namelijk eindelijk officieel bevestigd. Er komt een Halloween special aan genaamd Werewolf By Night. Deze is geregisseerd door Michael Giacchino die we vooral kennen als componist van bijvoorbeeld de Tom Holland Spider-Man films.
 • Later dit jaar zal Disney+ een versie van de streamingdienst aanbieden met reclames. Eerst in de Verenigde Staten, later ook in de rest van de wereld. Disney verwacht dat dit de populairste optie zal zijn. Volgens een analyst is het mogelijk dat Disney 1,8 miljard dollar aan reclameopbrengsten kan genereren in 2025.

Disney Cruise Line

 • Nu de Disney Wish bijna haar eerste gasten gaat ontvangen, is het natuurlijk logisch dat ook de promotiemachine op gang komt. In een promo worden veel bijzonderheden van het schip op een rijtje gezet. Op 29 juni wordt het schip gedoopt. Dit zal te volgen zijn via een livestream.

Overig nieuws

 • Het wordt al heel even genoemd in de nieuwe D-Tales aflevering (vanaf vanmiddag te luisteren en nu al voor Donalteurs): tijdens de D23 Expo geeft de Walt Disney Archives een grote expositie met héél veel Disney geschiedenis. Op ruim 1.100 vierkante meter zie je onder meer Steamboat Willie, Flynn’s Arcade uit TRON, een paard uit het carrousel van Mary Poppins en de bruid uit de kelder van de WDW-versie van Haunted Mansion. Natuurlijk kun je ook naar buiten stappen voor het vliegtuig van Walt Disney.
 • Disney heeft de verhuizing van Walt Disney Imagineering naar Lake Nona in Florida uitgesteld naar halverwege 2026. Het was eigenlijk de bedoeling dat dit volgend jaar zou gebeuren.
 • Zoals elk jaar zijn er kinderpostzegels en deze keer zijn die ook zeker interessant voor Disney fans. Op de zegels is namelijk Donald Duck te zien. Hiermee vieren ze de 70ste verjaardag van het vrolijke weekblad. De kinderpostzegelactie is van 28 september tot en met 5 oktober. (via Henrieke)

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.