De Disney Wish is buiten!

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 14 februari 2022.

Disney Cruise Line

 • De Disney Wish werd afgelopen vrijdag uit het dock van de Meyer Werft in Papenburg naar buiten gesleept. Dit gaf ons een eerste blik op het volledige schip. Om de Wish uit het dock te krijgen stroomde er meer dan 100 miljoen liter water het dock in. Al met al duurde de gehele operatie zo’n 5 uur.
 • Disney slingerde ook direct een Nederlandstalige commercial voor het nieuwe schip de wereld in.

Nieuws uit de parken

 • Ze zijn al een paar keer langs gekomen in reclame-uitingen, maar nu zijn ze ook zichtbaar in Walt Disney World: Woody en Jessie hebben een nieuwe look gekregen.
 • De Disney Adventure Friends Cavalcade maakte afgelopen weekend haar eerste rondjes door het Magic Kingdom.
 • De podia voor de nieuwe show Dream… and Shine Brighter! worden door DLP Report iets beter in beeld gebracht.
 • De nieuwe bestrating van Avengers Campus was exact 1 dag zichtbaar, daarna heeft Disney de hekken weer naar voren geschoven. Nog even geduld dus!
 • Is Genie+ nu echt die 15 of 20 dollar waard? In Anaheim misschien iets meer dan in Orlando, zo lijkt het oordeel op dit moment te zijn. Zelfs tijdens een drukke dag in de kerstperiode kon Jacco (hoi!) bijna alle Lighting Lane-attracties van Disneyland voor 2 uur ’s middags doen. Disney Tourist Blog kreeg het zelfs voor elkaar om alle beschikbare Lighting Lane-attracties van Disneyland en DCA in één dag te doen.
 • Gisterenavond vond de 56e editie van de finale van het American Football seizoen plaats: De Superbowl. De Rams uit Los Angeles gingen met de hoofdprijs aan de haal en dus mochten de winnaars de inmiddels legendarische woorden uitspreken: I’m going to Disneyland!

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht is een nieuwe trailer verschenen van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Tegelijkertijd is er ook een nieuwe poster.
 • De Marvel series op Netflix verdijnen op 1 maart wereldwijd van die streamingdienst. Het gaat om Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders en The Punisher. De series zullen waarschijnlijk naar Disney+ verhuizen maar dit is nog niet officieel bevestigd.
 • Er lijkt steeds meer mogelijk te zijn op Disney+. Moon Knight zal namelijk een hardere serie zijn dan we tot nu toe gewend zijn van de MCU series op Disney+. Dat vertelde Marvel Studios president Kevin Feige in een interview met Empire Magazine.
 • En over Moon Knight gesproken, vannacht verscheen tijdens de Super Bowl een nieuwe tv spot van de serie.
 • Ray Stevenson is gecast in de Star Wars serie Ahsoka. Bronnen beweren dat hij een slechterik zal spelen, namelijk een admiral. Maar niet Grand Admiral Thrawn die door Ahsoka genoemd werd in The Mandalorian.

Overig nieuws

 • Na ‘The Art of…’ boeken over de films, The Mandalorian en Galaxy’s Edge komt uitgeverij Abrams Books nu met The Art of Star Wars: The High Republic, geschreven door Kristin Baver. In het boek zijn veel concept art en ontwerpen verzameld van dit nieuwe tijdperk binnen het Star Wars canon (vooral verteld in boeken en comics).

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.