Daredevil minder bloederig op Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 23 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Na het gerucht van gisteren heeft Disney inmiddels bevestigd dat de Walt Disney World Railroad dit kerstseizoen nog open gaat. Cast Members waren de eerste passagiers in zo’n vier jaar tijd.
 • Walt Disney World viert dat de Candlelight Processional al vijfentwintig jaar lang een gebarentolk heeft.
 • Wie nu wil genieten van een dagje Blizzard Beach heeft pech. Het waterpark is namelijk een aantal dagen gesloten vanwege extreem lage temperaturen in Orlando. Het gaat op Tweede Kerstdag weer open (als het warm genoeg is).
 • Net voor de kerst komt Touringplans nog met een Disney Data Dump uit de parken in Orlando. Hieruit bleek dat het in het begin van de maand iets rustiger was in de parken dan vooraf werd ingeschat, maar dat de echte kerstdrukte nu toch wel begonnen is.
 • Het eerste deel van de nieuwe bestrating bij Station Plaza, het plein tussen het Disneyland Hotel en het treinstation, is inmiddels klaar.
 • Een klein teken van vooruitgang: Gasten kunnen Premier Access One en Premier Access Ultimate nu ook betalen met PayPal.
 • Villages Nature, het vakantiepark wat gedeeltelijk eigendom was van Disneyland Parijs, is inmiddels volledig eigendom van de Franse groep Pierre & Vacances Center Parcs. De geplande uitbreiding van het park, wat net buiten de ring van Disneyland Parijs ligt, gaat door.
 • Tijdens de de Cast Member Christmas Party van Disneyland Parijs werd “All I want for Christmas is You” gezongen. Ook waren er projecties op het kasteel en vuurwerk.
 • Tokyo Disney Resort heeft een nieuwe storytellling ervaring. Het heet Disney Story Beyond en zal zich steeds op één specifieke attractie richten. Er worden extra plotelementen en personages toegevoegd. De eerste attractie waarmee ze dit gaan doen is Haunted Mansion van 26 januari tot en met 31 maart.

Bioscoop en Disney+

 • Charlie Cox heeft meer details prijsgegeven van Daredevil: Born Again. De opnames zullen bijna heel 2023 duren. En net als de Netlix versie zal de serie duister zijn, maar wellicht minder bloederig.
 • Ook al had Disney misschien iets meer verwacht van de box office opbrengst van Avatar: The Way of Water, de film is allesbehalve een flop te noemen. De teller is inmiddels boven de 600 miljoen dollar uitgekomen.
 • Volgens Bespin Bulletin gaat actrice Mary Elizabeth Winstead de rol van Hera Syndulla spelen in de Star Wars serie Ahsoka. Fans van de animatieserie Star Wars: Rebels kennen het personage al. In die serie ingesproken door Vanessa Marshall.
 • The Hollywood Reporter heeft een groot artikel geschreven over Alan Menken, de componist van films als The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Aladdin. Onder andere over hoe hij verantwoordelijk is voor “the musical DNA of a generation”.
 • In Frankrijk heeft Strange World de bioscoop overgeslagen vanwege de strenge regels voor streamingdiensten. Een bioscoopfilm mag daar niet zo snel na de release al te streamen zijn. Maar nu lijkt het er op dat Disney wel eens een deal kan gaan sluiten om deze regeling te veranderen. De film staat sinds vanochtend (ook in Frankrijk) op Disney+.

Overig nieuws

 • Tenslotte nog een uitgaanstip: Op 4 en 5 maart viert Rotterdam Ahoy de tiende verjaardag van Frozen. Tijdens Frozen in Concert Live to Film is de film op een groot scherm te zien terwijl de muziek live gespeeld wordt door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tijdens de middagvoorstellingen is de film Nederlands gesproken. ‘s Avonds is de originele versie te zien met Nederlandse ondertiteling.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot dinsdag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.