Daredevil krijgt nieuw seizoen bij Disney+

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 20 mei 2022.

Nieuws uit de parken

 • Na maandenlang dicht te zijn geweest zal Disneylands Pirates of the Caribbean op 1 juli weer open gaan. In de tussentijd is New Orleans Square ook aangepakt, door onder andere de paden te verbreden.
 • De daadwerkelijke aankondiging moet nog komen, maar WDWNT weet het gerucht te melden dat Avengers Campus in Parijs op 27 juni open gaat. In de dagen daarvoor zullen er previews voor pers en AP-houders plaatsvinden.
 • De voormalige president van Disneyland Parijs, Catherine Powell, was gisteren in het park. Op de foto van DLP Report staat ze naast Natacha Rafalski, de huidige president.
 • De eerste nieuwe eettentjes en snacks voor het EPCOT Food & Wine Festival zijn aangekondigd. Ook de eerste onderdelen van de lineup voor de Eat to the Beat Concert Series tijdens hetzelfde festival zijn bekend geworden.
 • Deze zomer keren de Minnie Vans terug in Walt Disney World. Ze zijn inmiddels al gespot maar een exacte datum van de terugkeer is nog niet bekend.
 • Een nieuw patent van Disney laat zien hoe ride vehicles kunnen worden aangepast tijdens een rit in een attractie, om daarna weer terug te veranderen naar hun oorspronkelijke vorm.
 • Josh D’Amaro, Chairman of Disney Parks, Experiences, and Products, heeft een reorganisatie van die afdeling aangekondigd. Ook heeft hij aangekondigd dat voormalig president van Walt Disney World George Kalogridis met pensioen gaat.
 • Vanaf vandaag kunnen bezoekers van Disney’s Hollywood Studios een voorproefje krijgen van de Pixar film Lightyear. Hiervoor moeten ze naar de Walt Disney Presents attractie. Binnenkort zullen ook sneak previews beschikbaar zijn in Disneyland Parijs en op schepen van de Disney Cruise Line.

Bioscoop en Disney+

 • Een nieuw vierde seizoen van Daredevil is in de maak bij Disney+. Matt Corman en Chris Ord zijn aangesteld als schrijvers. Helemaal als een verrassing komt dit nieuws niet nadat Daredevil personages al hun opwachting maakten in Hawkeye en Spider-Man: No Way Home.
 • In een featurette wordt Iman Vellani die de hoofdrol speelt in Ms. Marvel even voorgesteld. Ook wordt iets meer verteld over wie Kamala Khan/Ms. Marvel is.
 • De animatieserie Baymax! heeft een releasedatum. Op de pagina van de serie op Disney+ staat dat deze Walt Disney Animation Studios productie vanaf 29 juni beschikbaar is.
 • Richard E. Grant is gecast voor een rol in de Disney+ serie Nautilus, gebaseerd op het verhaal van Jules Verne. Grant is bij het grote publiek vooral bekend als General Pryde in Star Wars: The Rise of Skywalker en als Classic Loki in Loki.
 • Vanaf 1 juni is de ABC sitcom Abbott Elementary te streamen op Disney+ in Nederland. Dit blijkt uit een reclame-uiting op Instagram. Het eerste seizoen is in Amerika al uitgezonden. De kijkcijfers waren zo goed dat seizoen 2 het oude tijdslot van Modern Family krijgt.

Overig nieuws

 • Lucasfilm en Marvel vieren in juni Pride Month. Daarom brengen ze de Star Wars comics die maand uit met speciale Pride covers met daarop LGBTQ+ personages. Zoals bijvoorbeeld Vi Moradi die je ook in Galaxy’s Edge kan tegenkomen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.