Cast Members protesteren voor eerlijker loon

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van donderdag 1 december 2022.

Nieuws uit de parken

 • Een grote groep Cast Members heeft vlakbij Walt Disney World geprotesteerd voor een eerlijker loon. Zij hielden borden omhoog met teksten als “Magic Doesn’t Pay The Bills”. Momenteel onderhandelt The Services Trades Council Union (een coalitie van zes vakbonden) over een nieuw contract. Zij vertegenwoordigen bijna 42.000 Cast Members.
 • De Magic Happens parade keert op 24 februari 2023 terug in Disneyland. De parade was onderdeel van Disneyland’s 65ste verjaardag en debuteerde in februari 2020 waarna de coronapandemie roet in het eten gooide.
 • In Walt Disney World is een nieuwe muurschildering toegevoegd aan Disney Springs Art Walk: A Canvas of Expression. Deze staat in het teken van Native American Heritage Month.
 • In Disney’s Caribbean Beach Resort zijn kamers in het Trinidad gedeelte aangepast. De subtiele thematisatie is gebaseerd op The Little Mermaid.
 • Chris Evans bracht recent een bezoek aan Disney’s Hollywood Studios in Walt Disney World. De Captain America acteur ging daar op de foto met Mickey.
 • Chris Evans was niet de enige celebrity die in Walt Disney World was. Ook de jonge castleden van Avatar: The Way of Water waren er. En uiteraard bezochten zij Pandora – The World of Avatar in Disney’s Animal Kingdom.

Bioscoop en Disney+

 • De Night at the Museum franchise gaat op 9 december verder met de animatiefilm Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again. Er is nu een poster en trailer online verschenen.
 • Val Kilmer speelde Madmartigan in Willow (1988) en zou ook eigenlijk te zien zijn in de serie die sinds gisteren op Disney+ staat. Dit ging niet door vanwege een combinatie van gezondheidsproblemen van Kilmer en de coronapandemie. Showrunner Jonathan Kasdan sluit niet uit dat de acteur wel te zien zal zijn in een eventueel tweede seizoen.
 • Veel details zijn er over de Star Wars serie The Acolyte nog niet bekend. Actrice Dafne Keen heeft in een interview een tipje van de sluier opgelicht. De focus van de serie ligt namelijk op de Sith en hoe zij geïnfiltreerd zijn bij de Jedi.
 • De Koreaanse acteur Park Seo-joon zal volgend jaar te zien zijn in The Marvels. Dit werd bekend gemaakt tijdens een Disney content showcase in Singapore. In The Marvels staan Captain Marvel, Monica Rambeau en Ms. Marvel centraal.
 • Tijdens diezelfde showcase in Singapore is ook bekend gemaakt dat Disney het partnership met het Japanse bedrijf Kodansha gaat uitbreiden. Samen zullen ze meer originele anime gaan produceren voor Disney+.
 • Om de serie National Treasure: Edge of History te promoten heeft Disney de cast naar de Library of Congress gestuurd voor een speurtocht. De serie is vanaf 14 december te zien op Disney+.

Overig nieuws

 • Tijdens de Town Hall meeting eerder deze week heeft Bob Iger gereageerd op het conflict tussen The Walt Disney Company. Vervolgens heeft gouverneur Ron DeSantis daar weer op gereageerd. Hij vindt dat Disney deze problemen zelf heeft veroorzaakt.
 • In februari is het Black History Month en Marvel staat daar uitgebreid bij stil. In Marvel Voices: Wakanda Forever staan vijf nieuwe verhalen over de helden uit Wakanda. Ook krijgen de andere comics van Marvel verschillende zogeheten variant covers.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.