Carrie Fisher krijgt postuum ster op Hollywood Walk of Fame

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 25 april 2023.

Nieuws uit de parken

  • Disney heeft in Disney’s Animal Kingdom een tijdcapsule opgegraven. Die is daar vijfentwintig jaar geleden begraven. In de capsule zaten onder andere floppy disks met foto’s, VHS banden met Cast Member oriëntatiesessies, merchandise, parkplattegronden, papieren tickets en een shirt dat gesigneerd is door Cast Members.
  • Cast Members van Walt Disney World krijgen in mei nieuwe nametags. Deze worden per post opgestuurd. Het design is nog niet bekend, maar mogelijk zal er verwezen worden naar Disney 100 zoals dat ook gebeurd is bij de nametags in Disneyland.
  • In de Daily Disney Roundup schreven we over bezoekers die zich misdroegen door een fontein in EPCOT te gebruiken als zwembad. Maar het kan natuurlijk altijd erger: een man is gearresteerd na het kijken van porno, masturberen en roken/vapen in Remy’s Ratatouille Adventure.
  • Na de brand met de Maleficent draak heeft Anaheim Fire and Rescue zes Cast Members behandeld voor rookinhalatie. Maar niemand is ernstig gewond geraakt.
  • En naar aanleiding van de brand in Anaheim was in Disneyland Parijs, zoals aangekondigd, de Maleficent draak in Disney Stars on Parade gisteren te zien zonder vuureffecten.

Bioscoop en Disney+

  • De componist Murray Gold keert terug bij Doctor Who. Hij was sinds de revival in 2005 meer dan 12 jaar betrokken bij de serie. Hij zal opnieuw samenwerken met de BBC National Orchestra of Wales.
  • Star Wars Day (4 mei) wordt dit jaar onder andere gevierd met de release van het tweede seizoen van Star Wars: Visions. Van de short Sith (gemaakt door het Spaanse El Guiri Studios) is een poster online gezet.
  • Aanstaande vrijdag verschijnt Peter Pan & Wendy op Disney+. De pers heeft de film al gezien en die hebben hun reacties gedeeld op Twitter.
  • Op 23 juni verschijnt de Disney+ Original film World’s Best. Disney heeft een eerste foto van deze hiphop musical comedy film gedeeld.

Overig nieuws

  • Carrie Fisher krijgt postuum een ster op de Hollywood Walk of Fame. Fisher is uiteraard vooral bekend als Leia Organa in de Star Wars films en dus vindt de ceremonie plaats op 4 mei, oftewel Star Wars Day. Billie Lourd (zelf ook actrice) zal aanwezig zijn namens haar moeder.
  • Dat Twitter gedoe heeft met de vinkjes werd duidelijk toen het social media bedrijf een gouden vinkje gaf aan een nep Disney Junior account. Het account in kwestie, @DisneyJuniorUK, publiceerde rascistische tweets. Inmiddels is het account verwijderd.
  • The Walt Disney Company zal deze week beginnen met een tweede ontslaggolf. Daarna zullen er 4000 van de 7000 ontslagen uitgevoerd zijn.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.