Brand uitgebroken in EPCOT’s World Showcase

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van woensdag 7 september 2022.

Nieuws uit de parken

 • In EPCOT is in World Showcase een brand uitgebroken. De exacte locatie is niet bekend, maar het gebeurde na een uitvoering van Harmonious. Mogelijk is de brand dus ontstaan door vuurwerk. De vlammen en rook waren van een afstand goed te zien.
 • Een trein van Avengers Assemble: Flight Force is gisteren vastgelopen. De trein had blijkbaar niet genoeg vaart en kwam tot stilstand tussen de tweede inversie en een rempunt. De attractie is vervolgens ontruimd.
 • Het gerucht werd al besproken in onze D-Tales podcast en nu meldt WDW News Today het ook: Disneyland Parijs zou wel eens in plaats van Galaxy’s Edge voor een themagebied kunnen kiezen gebaseerd op The Lion King of Avatar.
 • Toen het kasteel van Doornroosje een opknapbeurt kreeg, was het ingepakt in zeildoek. Disneyland Parijs heeft daarvan tassen laten maken die bezoekers binnenkort kunnen aanschaffen.
 • Gisteren schreven we al dat onder anderen Bruno uit Encanto te zien is tijdens de Oogie Boogie Bash. Nu hebben we ook de beelden en foto’s:
 • Tot en met 2 november staat Disney California Adventure met Plaza de la Familia stil bij de Pixar film Coco. Dit valt uiteraard samen met Día de los Muertos dat in de film een belangrijke rol speelt.

Bioscoop en Disney+

 • Vanaf 28 september kun je op Disney+ kijken naar The Old Man. Een nieuwe serie van FX met Jeff Bridges in de hoofdrol.
 • De cast van de Star Wars serie The Acolyte begint steeds meer vorm te krijgen. Tijdens Comic-Con werd bekend gemaakt dat Amandla Stenberg de hoofdrol speelt. Nu is ook Jodie Turner-Smith gecast in de serie van showrunner Leslye Headland (bekend van Russian Doll op Netflix).
 • Binnenkort start alweer het negentiende seizoen van Grey’s Anatomy op ABC (in Nederland op NET5 en uiteindelijk op Disney+). Er worden veel nieuwe personages toegevoegd aan de cast. Die worden in onderstaande video even geïntroduceerd.

Overig nieuws

 • Walt Disney Imagineering viert haar 70ste verjaardag! Voor deze gelegenheid hebben de Imagineers een speciale name tag gekregen. Imagineer Zach Riddley heeft een foto gedeeld via Instagram.
 • Later deze maand opent op Orlando International Airport een Walt Disney World Store. Via het Disney Parks Blog hebben we nu een eerste blik op deze winkel.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.