Bouwupdates uit Parijs en Orlando

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 21 februari 2022.

Nieuws uit de parken

 • Het duurt allemaal al best lang bij de bouw van TRON: Lightcycle Run in Walt Disney World. Toch lijkt het alsof er inmiddels wel een hogere versnelling is gevonden. Dit is zichtbaar aan de hoeveelheid werkzaamheden aan de attractie en de trein die onder en voor de attractie langsgaat.
 • Een eerdere video met previewbeelden van Star Wars: Galactic Starcruiser werd na veel kritiek verwijderd. Nu is er een nieuwe video, waarin Imagineer Travis Finstein met Matt Martin van Lucasfilm praat.
 • En meer nieuws over Star Wars: Galactic Starcruiser: Vanaf vandaag tot en met 27 februari zal een media evenement plaatsvinden. In deze periode zullen VIPs en leden van de media de nieuwste beleving bezoeken.
 • Het is vanaf nu alleen nog maar mogelijk om Genie+ van tevoren te kopen als je een meerdaags ticket hebt voor Walt Disney World. Bij eendaagse tickets kun je Genie+ nog wel in de parken aanschaffen. De prijzen voor die tickets zijn ook weer iets verhoogd (via Roy).
 • Bij de presentatie van de Fab 50-beelden in Walt Disney Word, ter ere van de 50e verjaardag, werd aangekondigd dat er een interactief karakter in elk beeld zou zitten. Deze functie lijkt nu te worden uitgerold.
 • Bij Avengers Campus in Parijs wordt de laatste tijd veel gewerkt aan het gebouw waar de Spider-Man WEB Slingers-attractie komt.
 • En nog meer bouwupdates uit Parijs: bij het Disneyland Hotel en It’s a Small World neemt de hoeveelheid steigers nog steeds toe.
 • We deelden eerder al berichten over de verbouwing van de wachtrij van Crush’s Coaster in het Walt Disney Studios Park. Volgens oud-Imagineer Jim Shull lijkt het erop dat de huidige verbouwing eindelijk het originele ontwerp zal volgen.

Bioscoop en Disney+

 • Jon Watts, de regisseur van de meest recente Spider-Man trilogie, is volgens meerdere bronnen in gesprek om een Star Wars-serie op Disney+ te regisseren.
 • Over Spider-Man gesproken: Het lijkt er op dat er vanaf 11 maart in Amerika een re-release komt van de film No Way Home met een aantal nieuwe scènes (via Thomas). Of deze ook in Nederland wordt uitgerold, is nog niet bekend
 • Er komt een gloednieuwe Disney+ serie rond The Muppets. Volgens Adam Goldberg, die betrokken is bij het project, staan niet de vaste namen als Kermit en Miss Piggy centraal, maar zal het vooral over nieuwe karakters en de populaire band Electric Mayhem gaan.
 • De nieuwe comedyserie met Amy Schumer in de hoofdrol heeft een trailer. Life & Beth is binnenkort te zien op Disney+.
 • Langzaam krijgt Disney+ in Amerika meer content die op een ouder publiek gericht is. Een afbeelding die tijdelijk op de Amerikaanse website stond, kan er op duiden dat ook in Amerika de Star categorie toegevoegd gaat worden. De afbeelding is inmiddels vervangen voor een versie zonder Star.
 • Tijdens de Television Critics Association’s Winter Press Tour hield FX een presentatie over huidige en toekomstige series. Zo is bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het vierde seizoen van Atlanta met Donald Glover het laatste zal zijn en dat de Alien serie in pre-production is.
 • In de Daily Disney Roundup van vrijdag deelden we een nieuwe Disney+ commercial met Star Wars in de hoofdrol. Er is er nu ook een waarin Marvel centraal staat.

Overig nieuws

 • Encanto doet het nog steeds geweldig in de verschillende muziekcategorieën. De soundtrack van de film staan voor de zesde week op rij op de eerste plaats in de Billboard 200.
 • Tijdens IGN Fan Fest 2022 is een video vertoond waarin een blik achter de schermen te zien is bij de game LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. In een interview met GameSpot heeft senior producer James Burgon onthuld dat men straks met bijna 400 verschillende karakters kan spelen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.