Bob Iger brengt bezoek aan Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van vrijdag 20 januari 2023.

Nieuws uit de parken

  • Deze week heeft Bob Iger voor het eerst sinds zijn terugkeer als CEO een bezoek gebracht aan Walt Disney World. In een tweet bedankt hij de Cast Members.
  • In een e-mail aan Disney Visa Cardholders geeft Disney een update over de opening van Journey of Water – Inspired by Moana. Het is de bedoeling dat de attractie in de herfst open zal gaan.
  • Verschillende gasten hebben te horen gekregen dat hun verblijf aan boord van de Galactic Starcruiser de komende zomer is geannuleerd. Hen wordt aangeboden om op een andere datum te gaan wanneer het drukker is. Ze krijgen dan tot 50% korting.
  • Disney heeft de Cast Member kostuums onthuld van Mickey & Minnie’s Runaway Railway. De attractie opent op 27 januari.
  • Om het Lunar New Year te vieren kunnen gasten Ortensia the Cat en Oswald the Rabbit ontmoeten in Disney California Adventure. Het is de eerste keer dat Ortensia te zien is in een van de Amerikaanse parken.
  • Disney D-Light en Disney Illuminations zijn gisteren vroeger op de avond vertoond. De reden is een landelijke staking in Frankrijk. Hierdoor konden gasten nog de laatste RER trein halen die vertrok vanaf Marne-La-Vallée.
  • Disneyland Parijs heeft honderden zieke kinderen en ontvangen voor een dag vol magie. Ook aanwezig waren onder anderen Brigitte Macron (echtgenote van de Franse president) en Didier Deschamps (oud-voetballer).

Bioscoop en Disney+

  • Er komt een nieuwe TRON film. Disney voert gesprekken met Joachim Rønning voor de regie van TRON: Ares zoals de film moet gaan heten. Voor Disney regisseerde hij eerder al Maleficent: Mistress of Evil en Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Het is de bedoeling dat Jared Leto de hoofdrol gaat spelen.
  • De nominaties voor de BAFTA Awards zijn bekend. De Searchlight Pictures film The Banshees of Inisherin is maar liefst tien keer genomineerd. Verder maakt Turning Red kans op de BAFTA voor beste animatiefilm, is Angela Bassett genomineerd voor Black Panther: Wakanda Forever en maakt Avatar: The Way of Water kans op de prijzen voor beste geluid en beste visuele effecten.
  • Steph Green, die aflevering twee van The Book of Boba Fett heeft geregisseerd, heeft ook voor Ahsoka plaats genomen in de regisseursstoel. Dat blijkt uit haar profieltekst op Instagram.
  • De opnames van Agatha: Coven of Chaos zijn begonnen. Dat heeft acteur Joe Locke in een inmiddels verwijderde Instagram Story bevestigd.
  • Er komt een documentaire special over J-Hope, een van de leden van de K-pop band BTS. In J-Hope in the Box wordt de jonge rapper gevolgd tijdens het maken van zijn eerste soloalbum.

Overig nieuws

  • Dana Walden, voorzitter van Disney General Entertainment Content, heeft een deel van de divisie geherstructureerd, waardoor publiciteit en communicatie jaren na een splitsing weer bij elkaar zijn gebracht.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot maandag voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.