Bob Chapek biedt zijn excuses aan

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 14 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • In het Magic Kingdom in Walt Disney World is een kleine brand ontstaan na de Disney Enchantment vuurwerkshow. De brand vond plaats bij de attractie Under the Sea – Journey of the Little Mermaid.
 • Imagineer Zach Riddley heeft via zijn Instagram account foto’s gedeeld vanuit Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind en gaat iets dieper in op de details.
 • In een nieuwe aflevering van Dispatches from the Halcyon staan de karakters van de Galactic Starcruiser centraal.
 • Natacha Rafalski, president van Disneyland Parijs, heeft een foto gedeeld van het Avengers Campus bord dat bij de ingang van het gebied geplaatst is. Het lijkt erop dat deze identiek is aan de versie in Anaheim.
 • Nog meer goed nieuws uit Parijs: vanaf morgen hoef je geen vaccinatiebewijs meer te laten zien als je naar de parken toe gaat. De wijziging volgt op versoepelingen van de Franse overheid.
 • Helaas minder goed nieuws uit China: vanwege een nieuwe coronagolf gaat Shanghai Disney Resort maatregelen nemen. Er is een beperkte capaciteit in het park en in de attracties, theater shows liggen tijdelijk stil en gasten moeten negatief getest zijn en mondkapjes dragen.

Bioscoop en Disney+

 • Gisteren zijn vanuit de Royal Albert Hall in Londen de BAFTA’s uitgereikt, de Britse filmprijzen. Disney kreeg meerdere awards voor onder andere Encanto, West Side Story en Cruella.
 • Disney+ heeft kritiek gekregen van de Parents Television and Media Council. Met de toevoeging van volwassen content in Amerika vinden zij dat ze het vertrouwen van families schaden. Ze vinden dat Disney hun family friendly imago hiermee uit het raam gooien. Ze vragen zich zelfs af of er uiteindelijk live stripteases zullen zijn in Fantasyland.
 • Deadpool 3 heeft een regisseur. Het gaat om Shawn Levy die eerder met Ryan Reynolds samenwerkte aan Free Guy en The Adam Project.
 • The Hollywood Reporter heeft bevestigd dat componist Michael Giacchino de regie doet van een Halloween special gebaseerd op de Marvel strip Werewolf by Night. Gael Garcia Bernal en Laura Donnelly spelen de hoofdrollen.
 • Martin Freeman keert terug in de MCU. Hij zal opnieuw in de rol van CIA agent Everett K. Ross kruipen voor de serie Secret Invasion. Dat heeft Samuel L. Jackson laten weten. Freeman maakte zijn MCU debuut in Black Panther.
 • Kevin Kiner, componist van The Clone Wars, Rebels en The Bad Batch, heeft in een interview laten weten dat Lucasfilm aan nog een andere Star Wars animatieserie werkt. Voor dit project heeft Kiner de beschikking tot een volledig orkest.

Overig nieuws

 • De acteur William Hurt is op 71-jarige leeftijd overleden. Binnen Disney is hij bekend als Thaddeus “Thunderbolt” Ross in the Marvel Cinematic Universe.
 • Op vrijdag heeft Bob Chapek in een bericht aan werknemers zijn excuses aangeboden. En in het bijzonder aan de LGBTQ+ gemeenschap. Chapek en Disney kwamen onder vuur te liggen omdat ze zich niet uitspraken tegen de ‘Don’t say gay’ wet in Florida.
 • Op Instagram heeft inmiddels ook Lucasfilm zich uitgesproken tegen soortgelijke wetgeving.
 • De gouverneur van Florida noemde Disney ‘woke’ naar aanleiding van de statements over de ‘Don’t say gay’ wet. De gouverneur van Californië reageerde hier weer op, door te zeggen dat Disney meer dan welkom is om terug te keren naar zijn staat. Dit is natuurlijk naar aanleiding van de aanstaande verhuizing van een deel van Imagineering van Glendale, Californië naar Lake Nona, Florida.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.