Onrust houdt aan bij The Walt Disney Company

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 21 maart 2022.

Nieuws uit de parken

 • Tijdens het Franse nieuwsprogramma Zone Interdite zijn beelden vertoond van de Parijse versie van Avengers Campus. Te zien waren de ingang van de Iron Man achtbaan en de eersten beelden vanuit WEB Slingers.
 • DLP Report heeft ook nieuwe luchtfoto’s van het Walt Disney Studios park. Er is bijvoorbeeld meer activiteit te zien in het Frozen gebied.
 • In Europa en Amerika mag het dan lijken alsof de pandemie voorbij is, in China is dit allerminst het geval. Vanaf vandaag moet Shanghai Disneyland helaas haar deuren weer sluiten.
 • Nieuwe concept-art uit EPCOT! Het verhaal van verantwoordelijk Imagineer Zach Riddley is mooi, maar het gaat zoals het er nu uitziet om een relatief standaard restaurant.
 • Nog meer nieuws uit dit park: de naam van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind verschijnt op de bewegwijzering. Het zijn kleine stapjes, maar de gelekte, mogelijke openingsdatum rond eind mei komt wel dichterbij.
 • Een optreden van een high school in het Magic Kingdom heeft tot ophef geleid. Tijdens hun act zongen zij de zin “scalp ‘em, Indians, scalp ‘em”. Disney is later met een statement gekomen waarin ze dit afkeuren en aangeven dat dit niet onderdeel was van de ingezonden auditietape.
 • Bezoekers van Kilimanjaro Safaris in Animal Kingdom hebben dit weekend voor het eerst de drie nieuwe baby neushoorns gezien die eerder in het park zijn geboren.
 • Lucasfilm heeft een nieuwe aflevering van Dispatches from the Halcyon online gezet. In deze aflevering meer over de activiteiten aan boord van de Galactic Starcruiser.

Bioscoop en Disney+

 • Opvallend casting nieuws! Christopher Lloyd is gecast voor een rol in het derde seizoen van The Mandalorian. We kennen de acteur vooral van zijn rol van Doc Brown in de Back to the Future trilogie.
 • De ophef rond de ‘Don’t say gay’ wet heeft ook een effect op de Pixar film Lightyear. Een kus tussen twee vrouwelijke personages was in eerste instantie uit de film geknipt, maar die beslissing is nu teruggedraaid.
 • Vorige week verscheen de trailer van Ms. Marvel, de MCU serie die vanaf 8 juni te zien is op Disney+. Hoofdrolspeler Iman Vellani heeft uiteraard ook naar de trailer gekeken. Haar reactie is gefilmd:

Overig nieuws

 • Dan kan er ook nog wel bij voor Bob Chapek. Volgens CNBC hebben hij en Bob Iger in april 2020, twee maanden nadat Chapek was geïnstalleerd als CEO, een fikse ruzie gehad waarna ze het eigenlijk niet meer hebben bijgelegd. Dit zorgt ervoor dat er, volgens CNBC, sinds april 2020 amper contact tussen de huidige en de ex-CEO van The Walt Disney Company is. Het nieuws is een laatste smet op het bestuur van Chapek, dat de afgelopen weken al geplaagd wordt met negatief nieuws, boze gasten met slechte ervaringen in de parken en de ophef over de ‘Don’t say gay’-wet in Florida.
 • Gisteravond werd bekend dat Florida een tweede controversiële wet, de ‘Stop Woke’-wet heeft gepasseerd. Hierbij worden bedrijven in de staat gelimiteerd in datgene wat ze kunnen of mogen zeggen in hun diversiteitstraining, voornamelijk over huidskleur en ras. Hierbij wordt Disney’s ‘Reimagine Tomorrow’-programma als een specifiek doelwit genoemd. De acties in de staat hangen samen met datgene wat Critical Race Theory wordt genoemd en wat al in meerdere conservatieve staten werd gebruikt om delen van onderwijs te censureren.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.