Bioscoopverbod voor Doctor Strange

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van maandag 25 april 2022.

Nieuws uit de parken

 • Nu gasten de Avengers zonder social distancing kunnen ontmoeten in Avengers Campus, hebben we voor het eerst zicht op de handtekeningen die deze karakters uitdelen. En je ziet dat ook hier weer oog voor detail is: de handtekening van Doctor Strange is bijvoorbeeld bibberig: een gevolg van het letsel aan zijn handen in de eerste Doctor Strange film.
 • En als je dan na een bezoek aan Avengers Campus nog wil nagenieten dan kan dat met de muziek uit het themagebied. De 12 minuten durende track “Avengers Campus: Welcome Recruits” is nu beschikbaar op de verschillende muziek streamingdiensten zoals Spotify en Apple Music.
 • In Parijs wordt ondertussen de soundtrack, die speciaal gemaakt is voor de Parijs variant van Avengers Campus, getest.
 • De opening van Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind is volgende maand. Via het Instagram account van Imagineer Zach Riddley hebben we voor het eerst zicht op het avond lichtplan van het Wonders of Xandar paviljoen in EPCOT.
 • De Finding Nemo-show in Animal Kingdom is al sinds de coronacrisis afwezig, maar Disney heeft inmiddels een sneak preview gegeven van de vernieuwde show die binnenkort terugkeert.
 • Disney verkocht al een tijdje Pride merchandise, maar noemde dit de Rainbow Disney Collection. De naam is nu veranderd in Disney Pride Collection. Minder vaag dus waar het over gaat. Op de verpakking wordt ook verwezen naar de website TWDCPrideCollection.com met meer informatie over hoe Disney de LGBTQ+ community steunt.

Bioscoop en Disney+

 • Doctor Strange in the Multiverse of Madness zal in verschillende landen zoals Saoedi-Arabië en Egypte niet uitgebracht worden. De reden is waarschijnlijk het LGBTQ+ personage America Chavez gespeeld door Xochitl Gomez.
 • In een interview met IndieWire liet animator Eric Goldberg (het redelijk anonieme gezicht achter héél veel Disney karakters) zich ontvallen dat er – na projecten als het komende Sketchbook en Tiana in 2023 – nog meer 2D animatie op het programma staat bij Walt Disney Animation. “Zowel classics, hybrides (mix van 2D en 3D) als originele projecten, zowel films als series”, voegt hij daar aan toe.
 • Voor het weekend verscheen de nieuwe trailer van Pixar’s Lightyear. Castleden Chris Evans, Keke Palmer en Taika Waititi hebben de trailer ook bekeken. Bekijk hieronder hun reactie.
 • Het was al een tijdje bekend dat John Williams een thema heeft gecomponeerd voor Obi-Wan in de Obi-Wan Kenobi serie. Maar nu is ook bekend wie de complete score zal componeren. Het gaat om Natalie Holt, die we kennen van haar score voor de Marvel Studios serie Loki. Ze is de eerste vrouwelijke componist van een live action project voor Star Wars.
 • Ook nieuws over een andere Star Wars serie, namelijk Andor. Volgens de director of photography Adriano Goldman was het ooit de bedoeling dat het verhaal van de serie in vijf seizoenen verteld zou worden, maar dat zou inmiddels aangepast zijn naar drie seizoenen. Hoe dan ook lijken Disney en Lucasfilm vertrouwen in de serie te hebben door meteen al meerdere seizoenen te plannen.
 • Er komt een tweede seizoen van de National Geographic serie The Magic of Disney’s Animal Kingdom. Instagram gebruiker The DAK Guy kwam de filmploeg van de serie tegen in het park en deelde een paar foto’s in zijn Stories.
Sceenshots van The DAK Guy op Instagram

Overig nieuws

 • De strijd tussen de Republikeinen in Florida en The Walt Disney Company is voorlopig nog niet voorbij. Nu heeft ook President Joe Biden zich uitgesproken. Volgens een verslag van CNN zei hij: “It’s mean, it’s ugly. I mean, look at what’s happening now in Florida. Christ, they’re going after Mickey Mouse.”
 • Ondertussen denken experts dat Disney de staat Florida kan aanklagen in het Reedy Creek Improvement District conflict. Deze experts denken ook dat als Disney dit gaat doen dat ze grote kans maken te winnen.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Martijn van Zuijlen, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.