Auditie in Amsterdam voor de parade in Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-log.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 24 mei 2022.

D-Tales update

 • Een kleine D-Tales update om mee te beginnen vandaag. We hadden een fijne crossover-uitzending op de planning staan voor vandaag! Helaas moeten we dat door ziekte even uitstellen. Deze week is er daarom geen D-Tales.

Nieuws uit de parken

 • De NRC publiceerde vandaag een stuk over wat er allemaal bij komt kijken als je auditie doet om danser te worden in de parade van Disneyland Parijs. De journalist doet verslag van zo’n auditiedag die in april plaatsvond in de Chassé Dansstudio’s in Amsterdam (via Martijn).
 • Natacha Rafalski heeft een interview gegeven aan een Frans tijdschrift en geeft hier een interessant inkijkje in haar strategie voor Parijs voor de komende jaren.
 • DLP Works vloog ook zondag weer over het Walt Disney Studios Park. Te zien is onder meer de voortgang bij het Frozen gebied en de Frozen Marina!
 • Nog maar een paar dagen en dan gaat Guardians of the Galaxy: Cosmic Rewind in EPCOT open voor het grote publiek. Inmiddels is de link om toegang tot de Boarding Group te bemachtigen beschikbaar geworden in My Disney Experience.
 • Deze zomer zal de nieuwe Magicband+ geïntroduceerd worden. Op het Instagram account van de ambassadeurs van Walt Disney World zien we verschillende cast members die de Magicband+ uittesten bij de Disney Fab 50 beelden.
 • Annual Passholders die gebruik willen maken van kortingen in restaurants zullen binnenkort waarschijnlijk via de My Disney Experience app moeten kunnen aantonen dat ze ook daadwerkelijk Annual Passholder zijn. Dit gaat mogelijk ook gelden voor de korting op merchandise.
 • Altijd een aanrader om te volgen op Twitter: Jim Shull! Zo deelde de Imagineer nu een afbeelding waarin hij de verschillende kastelen vergelijkt qua hoogte.

Bioscoop en Disney+

 • Vannacht verscheen de nieuwe trailer van Thor: Love and Thunder. En zoals gebruikelijk verscheen tegelijkertijd de nieuwe poster. De film is vanaf 6 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.
 • Chip ’n Dale: Rescue Rangers, de nieuwe film (geen reboot, wel een comeback!) op Disney+ heeft een ongekend hoog gehalte aan easter eggs. Deze video zet ze op een rijtje. Wellicht ten overvloede, maar er zitten uiteraard spoilers in deze video.
 • Twee belangrijke titels krijgen rond de tijd van hun releases een behind the scenes docu op Disney+. Op 1 juni kun je gaan kijken naar A Fan’s Guide to Ms. Marvel. Hierin interviews met cast en crew. Op 10 juni verschijnt Beyond Infinity: Buzz and the Journey to Lightyear. Deze documentaire gaat over de evolutie van speelgoed naar mens.

Overig nieuws

 • Aan het einde van het jaar verschijnt het boek The Disney Animation Renaissance: Behind the Glass at the Florida Studio geschreven door Mary E. Lescher. Bijna vijftien jaar lang had Walt Disney Animation Studios een afdeling in Disney-MGM Studios in Walt Disney World. Dit boek vertelt het verhaal van de animators die daar werkzaam waren.
 • Colin Cantwell is overleden. Die naam zal niet bij iedereen meteen een belletje doen rinkelen, maar zijn ontwerpen zijn wereldberoemd. De ontwerpen van ander andere de X-wing, de Star Destroyer en de Death Star zijn van zijn hand.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.