Amerikaanse scriptschrijvers van films en series staken

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van dinsdag 2 mei 2023.

Nieuws uit de parken

  • Na Daniel Delcourt in Disneyland Parijs en Make-A-Wish in Disneyland in Anaheim is er opnieuw een eerbetoon in de vorm van een raam. Bob Weis, voormalig Imagineer bij Walt Disney Imagineering, heeft een raam gekregen boven Hollywood & Vine in Disney’s Hollywood Studios.
  • Het is bijna tijd voor Star Wars Day. Voor deze gelegenheid zal een limited edition lightsaber van Cal Kestis, gebaseerd op de game Star Wars Jedi: Fallen Order, te koop zijn bij Stage 1 Company Store in Disney’s Hollywood Studios en bij Dok-Ondar’s Den of Antiquities in beide versies van Galaxy’s Edge.
  • In Disneyland Parijs vinden er momenteel Cast Member previews plaats voor it’s a small world. De attractie zal na een maandenlange opknapbeurt aanstaande vrijdag weer openen. De attractie is nu ook inclusiever door de toevoegingen van poppen in een rolstoel.

Bioscoop en Disney+

  • Rob Delaney zal terugkeren in Deadpool 3. In Deadpool 2 was hij voor het eerst te zien als Peter. Hij werd lid van het superheldenteam X-Force ook al had hij geen speciale krachten.
  • De serie 9-1-1 verhuist in Amerika van Fox naar ABC. De spin-off 9-1-1: Lone Star blijft wel te zien bij Fox. In Nederland zijn beide series te zien bij Fox en te streamen op Disney+.
  • Leuk nieuws voor Star Wars fans: Andor showrunner Tony Gilroy heeft laten weten dat er gewerkt wordt aan een website met daarop de scripts van alle twaalf afleveringen en heel veel concept art.
  • Disney+ heeft een nieuwe promo ter gelegenheid van Star Wars Day. Deze richt zich volledig op animatie. Naast bestaande titels zoals Tales of the Jedi en The Bad Batch ook aandacht voor Visions seizoen 2 en Young Jedi Adventures die allebei vanaf 4 mei te zien zijn.

Overig nieuws

  • De schrijvers in Hollywood, oftewel The Writers Guild of America (WGA), gaan staken. Er is geen overeenkomst bereikt voor nieuwe contracten voor film en TV. Voor de late night talk shows, waaronder Jimmy Kimmel Live! van Disney’s ABC, betekent dit dat ze vanavond al meteen geen uitzending meer hebben. De laatste keer dat de WGA staakte was in 2007 en 2008. Die staking duurde toen 100 dagen. Deadline legt uit wat de issues zijn en welke gevolgen dit kan hebben.
  • Het Central Florida Tourism Oversight District heeft besloten om een tegenzaak aan te spannen tegen The Walt Disney Company. Vorige week spande Disney een rechtszaak aan tegen het bestuur en de gouverneur van Florida, Ron DeSantis.
  • Om Star Wars Day te vieren komt de game LEGO Star Wars: The Skywalker Saga met een gratis nieuw speelbaar karakter. Het gaat om Luke Starkiller zoals Luke Skywalker in eerste instantie zou gaan heten. Het is gebaseerd op originele concept art van Ralph McQuarrie.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.