$17 miljard voor Walt Disney World

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van 4 april 2023.

Nieuws uit de parken

  • There’s a great big beautiful tomorrow.., ook voor Walt Disney World. Tijdens de shareholders meeting van gisteravond kondigde Bob Iger grootschalige investeringen in het resort aan. De komende tien jaar zal er zo’n 17 miljard dollar worden geïnvesteerd, wat naast potentiële uitbreidingen ook 13.000 nieuwe banen moet opleveren. Iger maakte verder geen specifieke nieuwe plannen bekend.
  • Tijdens de shareholders meeting bevestigde Iger dat Journey of Water, Inspired by Moana het laatste onderdeel zal zijn van de in 2019 aangekondigde uitbreiding en vernieuwing van EPCOT.
  • De Disney Premier Pass, een jaarabonnement waarbij burgers van de VS zowel Walt Disney World als Disneyland onbeperkt konden bezoeken, zal niet terugkeren in het abonnementsaanbod van de parken.
  • Nu de vijftigste verjaardag van Walt Disney World erop zit zijn alle verwijzingen naar de festiviteiten zo goed als verdwenen uit de parken. Zo is de klok van het kasteel in het Magic Kingdom weer zichtbaar en is de poster van Happily Ever After teruggeplaatst onder het station, nu de geliefde avondshow weer te zien is in het park.
  • De prijs van Genie+ in Walt Disney World is naar recordhoogte gestegen. Vandaag, op de dag van de officiële opening van TRON Lightcycle Run, is de prijs 35 dollar per persoon. Het vorige record was 29 dollar.
  • De renovatie van de binnenplaats in de wachtrij van Pirates of the Caribbean in het Magic Kingdom is afgerond. Het pleintje is alleen toegankelijk vanuit de Lightning Lane-wachtrij en was sinds het eind van 2022 afgesloten voor een opknapbeurt.

Bioscoop en Disney+

  • Tijdens de shareholders meeting is aangekondigd dat er een live action-remake komt van Moana (bij ons bekend als Vaiana). Dwayne “The Rock” Johnson keert terug als de halfgod Maui. Auli‘i Cravalho (de stem van Moana) zal een van de executive producers zijn van de film.
  • In plaats van alle content alleen op Disney+ aan te bieden, heeft Disney weer licenties uitgegeven aan andere partijen. Bob Iger heeft wel gezegd dat de core franchises (Disney, Pixar, Marvel en Star Wars) niet op andere platformen terecht zullen komen.
  • Gisteren begon in de Verenigde Staten de kaartverkoop van Guardians of the Galaxy Volume 3. Om dit moment te markeren werden een aantal posters uitgebracht. Ook de muziek uit de film is nu alvast te beluisteren.
  • Jinkx Monsoon, winnaar van twee series van RuPaul’s Drag Race, is toegevoegd aan de cast van Doctor Who. De drag queen zal een belangrijke rol gaan spelen in de serie.

Overig nieuws

  • Disney bracht gisteren opnieuw een special look ter ere van de honderdste verjaardag van The Walt Disney Company uit. Deze keer stond het filmpje in het teken van de traditie van het bedrijf in het vertellen van verhalen.
  • Ron DeSantis heeft opnieuw uitgehaald naar Disney en de positie van Walt Disney World in de staat Florida. DeSantis heeft een verzoek ingediend voor een gerechtelijk onderzoek naar de afspraken tussen Disney en het oude bestuur van de Reedy Creek Improvement District, waardoor Disney de facto nog steeds dezelfde ontwikkelingsbevoegdheden heeft en de nieuwe Central Florida Tourism Oversight Committee buiten spel werd gezet. Bob Iger reageerde gisteravond in de shareholders meeting van The Walt Disney Company, waarbij hij refereerde aan de vrijheid van meningsuiting.

De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.