100 Years of Wonder projectieshow debuteert in Disneyland Parijs

Elke dag de belangrijkste en meest opvallende Disney-headlines, rond lunchtijd op D-tales.nl! Dit is het nieuws van maandag 2 januari 2023.

Nieuws uit de parken

 • De Disney parken hebben uiteraard ook New Year’s Eve gevierd. In Walt Disney World hebben gasten het nieuwe jaar ingeluid in het Magic Kingdom en EPCOT. Disneyland Parijs president Natacha Rafalski heeft een aantal foto’s gedeeld van de festiviteiten in Parijs. Ook verscheen er een video waarmee het nieuwe jaar is ingeluid.
 • Eerder vorig jaar werd aangekondigd dat de viering van 100 jaar Disney in Parijs zou beginnen met een “exclusief moment” tijdens het New Year’s Eve feest. Nu is gebleken dat het hier gaat om een 100 Years of Wonder projectieshow.
 • Het lijkt er op dat Adventureland Treehouse mogelijk weer open zal gaan op 11 februari. Dat stond vermeld op de website van Disneyland. Die datum is echter inmiddels weer verwijderd.
 • Via Good Morning America hebben we een eerste officiële blik gekregen vanuit Journey of Water – Inspired by Moana. Imagineer Reid Ekman lijkt te hinten op Magicband+ interactiviteit.
 • Rock ‘n’ Roller Coaster gaat in februari een aantal maanden dicht voor een opknapbeurt. Laughing Place vraagt zich af of de attractie een ander thema krijgt nu Aerosmith zanger Steven Tyler beschuldigd is van seksueel geweld.
 • Vorige week bleek dat de boten van It’s a Small World in Walt Disney World nogal vuil waren. Disney heeft naar de kritiek geluisterd want inmiddels hebben de boten een schoonmaakbeurt gehad.
 • runDisney heeft de merchandise onthuld voor de 30ste Walt Disney World marathon. De collectie heeft een retro jaren 90 thema gekregen.

Bioscoop en Disney+

 • De bioscoopopbrengst van Avatar: The Way of Water is na het derde weekend al 1,397 miljard dollar. Daarvan is bijna een miljard buiten de Verenigde Staten opgehaald. De film staat nu op plek 14 van succesvolste films aller tijden.
 • Vorig jaar debuteerde Marvel Studios met The Guardians Of The Galaxy Holiday Special en Werewolf By Night de zogeheten “Special Presentation”. Eenmalige specials voor Disney+ gemaakt zijn. Volgens Twitter scooper Daniel Ritchman werkt Marvel aan nog eens twee Halloween specials.
 • Er is een groep Star Wars fans die met de campagne #MakeSolo2Happen hoopt op een vervolg op Solo: A Star Wars Story. Regisseur Ron Howard geeft echter aan dat het volgens hem geen prioriteit is van Lucasfilm.
 • Een Star Wars titel die wel een vervolg heeft gekregen is The Bad Batch. Het tweede seizoen start aanstaande woensdag. Bekijk hieronder een nieuwe promo.

  Overig nieuws

  • Jeremy Renner ligt in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis na een ongeluk tijdens het sneeuw schuiven. In de Marvel Cinematic Universe speelt Renner de rol van Hawkeye. Binnenkort verschijnt zijn non-scripted serie Rennervations op Disney+.
  • De ABC News journalist en Disney Legend Barbara Walters is op 93-jarige leeftijd overleden. ABC News zal om haar te eren twee specials uitzenden.

  De Daily Disney Roundup wordt elke dag met zorg en plezier samengesteld door Niels van Arkel, Mark Knoop, John van Kampen, Jacco van der Aart, Carlo Balk en Ralf Verhoef.

  Tot morgen voor een nieuwe Daily Disney Roundup.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.