D-Tales #044 – Star Wars neemt Parijs over, mooi filmnieuws en enthousiaste luisteraars!

Een nieuwe week, een nieuwe D-Tales. Dit keer zonder Ralf, maar met Michiel en Jorn, die je meenemen op onze wekelijkse rondreis door met name de Disney parken.
We hebben lekker veel nieuws uit Parijs: Season of the Force staat op het punt van beginnen en de voorbereidingen rondom de 25e verjaardag beginnen nu echt vorm te krijgen.

We kunnen het niet laten om de oceaan over te steken en als we er toch zijn, nemen we wat nieuws mee zo links en rechts. Zo werden er bijvoorbeeld wat interessante aankondigingen gedaan op de technologiebeurs CES.

Afgelopen week was het ook de week van de films. Onder andere een Golden Globe voor Zootopia, een nieuwe trailer voor Cars 3 en een prachtige TV spot voor Beauty and the Beast.

En waar is D-Tales zonder luisteraars? Dank voor alle leuke reacties en bijdragen: we doen weer een bloemlezing uit alles wat op de socials voorbij kwam deze week.

16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Michiel, een KLEINE HUB?
  Bescheidenheid siert een mens hoor, daar niet van, maar ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg dat D-Log voor MIJ als Disney fan echt mijn thuis is geworden!

  Ik kan ook terecht op Britse sites en een zekere Belgische fansite, maar die zijn toch vaak wat elitair en uit de hoogte richting hun bezoekers. Hier bij D-log hebben jullie een familie gesticht, waarbij ik mij als luisteraar net zo betrokken voel als een correspondent, ook omdat jullie nu al 3x nieuwsberichtjes die ik voor de hobby verzamel hebben gebruikt in de Podcast, en dat geeft toch een mooi gevoel!!

  Van 5 t/m 9 Februari ben ik voor Seasons of the Force in Parijs, en zal ik uit mijn uitgebreide fotoverslag een korte samenvatting maken, met wat verhaal elementen en wat achter-de-schermen dingetjes. Iets wat ik normaal voor mijzelf zou doen, doe ik nu eigenlijk vooral omdat ik bij wil dragen aan de community en de podcast. Jullie wakkeren mijn liefde voor Parijs ELKE WEEK weer flink aan, en hebben ervoor gezorgd dat een trip naar de 3 Aziatische parken binnen 2 jaar gaat plaatsvinden.

  Bedankt mannen! Mijn dag is weer gemaakt!

  Cheers

  Yumi (@DLRPNewsNL op Twitter)

 2. Fijne aflevering weer!

  Vroeger waren er wel busjes die reden van Davy Crockett naar de parken. De bus haltes zijn nog steeds te vinden bij de ranch!

  Ik ben zelf nu een aantal keren bij Davy Crockett wezen slapen en het is wat je zegt Michiel, even helemaal weg uit de drukte, maar dan wel het Disney gevoel kunnen behouden! Overigens laatste keer in Cheyenne blijven slapen… wat is dat mooi geworden! Heel gezellig en niet zo massaal als bijvoorbeeld een Newport Bay, kamers en alle gebouwen zien er weer als nieuw uit! Ook echt een aanrader.

  Niet dansen na een dagje park? Ik ga samen met mijn vrouw gerust na een Dreams voorstelling van 23:00 uur nog even wat drinken bij Cafe Fantasia (Blue glow tini) om vervolgens richting Billy Bob te gaan, waar je tussen gezellig publiek heerlijk kunt dansen… soms hebben ze ook speciale avonden waar kun je kunt line dancen of dat er live wordt opgetreden! Ok dan zijn het geen magische uren diezelfde ochtend… maar gezellig is het zeker!

  Nog een tip/verzoek voor een volgende aflevering: Ik ben heel benieuwd naar de verhalen van Jorn over zijn tijd als Cast Member in Disney!!

 3. Hoi mannen,

  Toen ik nog jong en onbezonnen was…..ben ik wel eens gaan dansen in Hurricanes. Was in 1995 en ik kan me herinneren dat het er heel erg druk was en gezellig.

  Jullie hebben het nog even over de parken in Tokyo gehad. Ik wil toch even kwijt dat het boeken van een trip naar Tokyo/Japan echt niet veel duurder is dan wanneer je naar de USA/Orlando gaat. Vliegticket is echt niet duurder. De hotels zijn wel vaak wat duurder en de Disney hotels zijn met een gemiddelde prijs van € 350/€ 400 per nacht echt onbetaalbaar, maar je hebt ook hele betaalbare opties. Wij hebben bijvoorbeeld al een aantal keren geslapen in het Sheraton Grande Tokyo bay op het resort. Echt betaalbaar want voor € 160,00 per kamer per nacht kun je je toch geen buil vallen?
  Kaartjes voor de parken zijn stukken goedkoper dan in de USA. Zelfs het eten is goedkoper. Maar de porties zijn wel veel kleiner dan in de USA, dat moet ik dan wel even zeggen, maar dan koop je gewoon twee pizza’s en zelfs dan ben je nog goedkoper uit dan in de USA.
  Vanaf Tokyo station is het ongeveer 15 tot 20 minuten met de trein naar het resort, dus naar mijn mening echt heel erg goed te doen. Ik moet er wel bij zeggen dat de hotels in de stad zelf schreeuwend duur zijn en vaak zijn het veredelde kledingkasten waar je je kont net kunt keren. Wij gebruiken daarom het resort ook om vanuit daar Tokyo te gaan bezichtigen.
  Ik snap dat het veel mensen afschrikt om naar Japan te gaan maar als je eenmaal gaat ben je een Disney ervaring rijker die z’n weerga niet kent.
  Afijn als jullie iemand zoeken om eens te oreren over de parken in Tokyo, ik hou me aanbevolen!

  Wil overigens wel even aangeven dat wij ook echt houden van de resorts in de USA.
  Maar toch, als je iets anders op Disney gebied wil beleven en absolute Disney kwaliteit wil ervaren ga dan en stel het niet uit!

  Groetjes
  Erik Moonen

 4. Weer een geweldig aflevering. Ik zag vandaag een klein gedeelte van de avondshow van Seasons of the force. Zit er gaaf uit. Maar weer bedankt het was weer heerlijk luister plezier.

 5. Hee heren! Zojuist aflevering 44 afgeluisterd en getriggerd om jullie een thema/onderwerp voor te schotelen. Ik wil graag weer een keer naar Disneyland Parijs. Laatste keer was 2000, dus veel te lang geleden. Ondertussen beide hoofdparken in USA gedaan en nu weer tijd voor Parijs. Maar, en nu ben ik op zoek naar jullie expertise, ik heb inmiddels een kleine van 2,5 jaar. Wij willen dus gezellig
  Met 3’en gaan. Wat hebben jullie voor gezond tips? Waar zou je overnachten? Wat te plannen? Werken ze bijvoorbeeld ook met babyswitch in attracties? Ik hou wel van thrillrides dus waar zou ik snel in kunnen via fastpass of bijvoorbeeld een singleridersline (ook beetje aan jezelf denken :-)) Waar kun je het beste eten met een kleine?
  Zo wat vragen die in me opkomen. Ben benieuwd naar jullie ervaringen heren!

  Alvast bedankt en ga zo door met mooie afleveringen maken. Geniet er iedere week weer maximaal van!